Отидете към основна версия

1 387 14

Хора оставят цветя на площада във френския град Анси, където бяха нападнати малки деца

  • франция-
  • нападение-
  • нож-
  • анси-
  • площад-
  • деца

Вчера, в планинския град, се разигра ужасяващо нападение с нож срещу малки деца

Източник: БГНЕС

Вчера, в планинския град Анси във Франция, се разигра ужасяващо нападение с нож срещу невинни малки деца, което разтърси страната. Днес, на площада, покрай мястото на трагедията, хората оставят цветя, изразявайки своята скръб и солидарност. Анси е в шок, но също така възхвалява храбростта на един млад студент, който се опита да спре атаката и за това беше признат като герой, съобщиха "Ройтерс" и "Франс прес".

Според информацията, две от пострадалите деца все още се намират в критично, но стабилно състояние в болница, сподели министър-председателката, Елизабет Борн. Другите две деца и двамата ранени пенсионери понасят по-леки травми и се възстановяват, според представители на властите.

Президентът на Франция, Еманюел Макрон, който описа нападението като "проява на абсолютна страхливост", днес посети със съпругата си близкия град Гренобъл, където се лекуват три от четирите деца. Две от тях не са френски граждани.

Заснет от минувач запис показва, че нападателят е прескочил ниска стена, влизайки на детска площадка, и на няколко пъти е наръгал дете в количка, отблъсквайки жена, опитала се да го спре.

Цяла Франция приветства смелостта на млад католически поклонник, който се изправил срещу извършителя на атаката и използвал раницата си като щит, за да го спре. Френски медии го кръстиха "Героя с раницата", предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: