Last news in Fakti

9 Юни, 2023 15:29 1 372 14

Хора оставят цветя на площада във френския град Анси, където бяха нападнати малки деца

  • франция-
  • нападение-
  • нож-
  • анси-
  • площад-
  • деца

Вчера, в планинския град, се разигра ужасяващо нападение с нож срещу малки деца

Хора оставят цветя на площада във френския град Анси, където бяха нападнати малки деца - 1
Източник: БГНЕС

Вчера, в планинския град Анси във Франция, се разигра ужасяващо нападение с нож срещу невинни малки деца, което разтърси страната. Днес, на площада, покрай мястото на трагедията, хората оставят цветя, изразявайки своята скръб и солидарност. Анси е в шок, но също така възхвалява храбростта на един млад студент, който се опита да спре атаката и за това беше признат като герой, съобщиха "Ройтерс" и "Франс прес".

Според информацията, две от пострадалите деца все още се намират в критично, но стабилно състояние в болница, сподели министър-председателката, Елизабет Борн. Другите две деца и двамата ранени пенсионери понасят по-леки травми и се възстановяват, според представители на властите.

Президентът на Франция, Еманюел Макрон, който описа нападението като "проява на абсолютна страхливост", днес посети със съпругата си близкия град Гренобъл, където се лекуват три от четирите деца. Две от тях не са френски граждани.

Заснет от минувач запис показва, че нападателят е прескочил ниска стена, влизайки на детска площадка, и на няколко пъти е наръгал дете в количка, отблъсквайки жена, опитала се да го спре.

Цяла Франция приветства смелостта на млад католически поклонник, който се изправил срещу извършителя на атаката и използвал раницата си като щит, за да го спре. Френски медии го кръстиха "Героя с раницата", предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роза

    11 0 Отговор
    Дай,Боже,всички пострадали деца да оздравеят!Само се опасявам,че психотравмите,нанесени в детска възраст,остават като зловещ белег за цял живот!
  • 2 Сталин

    10 4 Отговор
    Поредната терористична акция на ЦРУ и евреиския кабал,в западните медии писаха че този криминал е християнин и викал "Исус Христос " докато е нападал хората, евреите се опитват да предизвикат омраза към християните
  • 3 какво да кажем

    13 2 Отговор
    Западняците изтрещяха . Добре че не е имал пистолет като в краварника .
  • 4 Механик

    16 3 Отговор
    Да ама в чуждата преса четох, че нападателя е бил от "нано физиците" на Меркел.
    А тук и дума за това няма. Само някакви констатации.
  • 5 лаик

    15 1 Отговор
    Доколкото съм запознат от медиите,нападателят е сириец. Там от където е дошъл за да го хранят в Европа не са християнско население, а мюсолманско. Тези "мигранти" никога няма да спрат своя религиозен джихад срещу иноверците според тях. Все пак там в Сирия, Авганистан, Пакистан и т.н. е приемливо да се колят кози, овце, жени и деца. Мъжът с тюрбана е всевишен според религията им. Решението според мен е всички религиозни и културни чуждоземци да се екстрадират обратно. Иначе европейската култура и ценности ще загинат рано или късно.

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    15 0 Отговор
    Голяма смелост е проявило това момче едно слабичко го гледах на записите които излъчиха в момента на драмата .За щастие е бил с две раници и е започнал да налага лудия с раницата онзи хуква да бяга а момчето след него.Дано все повече такива момчета и мъже по улиците имало е и други мъже къде са спали ??или като повечето снима с телефона болна работа мисля че в такава ситуация трябва да помогнеш а не да снимаш с телефон или сиера!Нека Бог да пощади децата ,рано им е още да си ходят живи и здрави да ги изпишат.И Франция да се взема в ръце да строи повече лудници няколко случая има с луди тези месеци като този които са на свобода оправдават се че нямало места и било скъпо а по улиците ?!Този е бил психически не добре навъртал се често в парка и си пеел и говорил сам .
  • 7 Соваж бейби

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "лаик":

    Абе мен ако питаш е най добре официално да се каже че има извънземни ,не сме само ние и нашата планета и цялата тъпотия това с религиите да се остави в миналото на наивните хора които са били лъгани от императори,царе....политици за да се подчиняват масата хора от там и стимулирането за водене на войни...
  • 8 Гал Лош

    4 1 Отговор
    така се бори радикалния глобализъм по жендърски
  • 9 Изводът

    8 0 Отговор
    Май номерът с "горките, бедни бежанци" съвсем се изтърка. Да се държат отговорни за това националните правителства, европското и онея, недосегаемите от ЕК. Проблемите от този тип ще зачестяват и задълбочават ако не ги върнат от там, откъдето са ги дотътрали сороските НПО.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Изводът":

    май само ти не си разбрал че този е перко зън зън му се вика тука не ку ку.Бил е всеки ден там на една пейка със странно поведение,къпал се в реката и ако някой му заемел пейката бил много злобен ...Защо полицията не го изгонила ?два месеца е бил там ?!Тука до нас на автобусната спирка също има един от една година зима ,лято студ /жега по цял ден е на пейката и пие алкохол ??знам ли също може да нападне дете къде са властите ?няма нищо общо с религия

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Изводът

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Знам как е.15г. работих в Германия. А имам и роднини там. То и преди Шмеркел да ги покани имаше проблеми с такива там. Но ги прикриваха тогава. Виждал съм с очите си как се ръгаха с ножове в Манхайм в края на 90-те години. Във Франция имаха същия проблем с хора от бившите колонии. Сега е в пъти по - зле. Интересното е, че "бижанцити" се настаняват винаги в големите градове.

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Изводът":

    И имате право и не ,разделям хората на добри и лоши в случая и луди които са на свобода.Наистина правят много бели защото никой не се занимава с тях.Не съм съгласна че всички са ненужни или диви например Софияне известен като Фионсо каква трансформация от гетото започва с рап беше супер заядлив ,прекъсва училище на 15 г,скандален сега вече играе и в филми и стигна едно много голямо ниво я го виж тука и до къде стига човек ако има желане
    Sofiane Zermani - César 2022
  • 14 ЗЕЛЕНИЯ ЦИГАНИН

    1 4 Отговор
    руснаците губят по 1300 на ден те за 13 се впрягат
Новини по държави: