Отидете към основна версия

2 935 26

Кандидат за президент на САЩ направи изненадващо посещение в Украйна

  • украйна-
  • кандидат-
  • президент-
  • сащ-
  • републиканец

Майк Пенс се срещна с украинския президент Володимир Зеленски

Източник: БГНЕС

Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс изненадващо посети Украйна и се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, ставайки първият републикански кандидат за президент, който прави такава среща по време на кампанията, съобщи NBS News.

Това посещение идва в решаващ момент от войната, след бунта на "Вагнер" и смъртоносния руски ракетен удар пo Краматорск.

Пенс изрази явната си подкрепа към Украйна, като изпрати силно послание, че вярва в необходимостта Съединените щати да играят водеща роля в борбата на Украйна срещу Русия. Този ход също поставя Пенс в уникална позиция в рамките на Републиканската партия, която в миналото е била доминирана от хора, противопоставящи се на растящото руско влияние, но в момента е ръководена от човек, който повече от веднъж е изразявал похвални думи за руския президент Владимир Путин и чиято база от голяма степен не е заинтересована от подкрепата за Украйна, отбелязва американската телевизия, цитира "Фокус".

"Вярвам, че Америка е лидерът на свободния свят", заяви Пенс пред NBC News. "Но като гражданин, който идва тук, мога да видя от първа ръка героизма на украинските войници, които защитават фронта, да видя героизма на хората тук в Ирпин, които отблъснаха руската армия, да видя семействата, чиито домове бяха обстрелвани в разгара на безсъвестната и непровокирана руска инвазия.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: