Отидете към основна версия

3 611 40

Тежки сблъсъци на фестивал на еритрейската музика в Германия

  • сблъсъци-
  • германия-
  • фестивал-
  • еритрейска музика-
  • ранени-
  • полицаи

26 полицаи бяха ранени при насилието в град Гисен в централната провинция Хесен

Снимка: Уикимапия

Тежки сблъсъци съпътстваха фестивал на еритрейската музика в Германия, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на властите.

26 полицаи бяха ранени при насилието в град Гисен в централната провинция Хесен. Повечето от тях са били уцелени от хвърлени камъни.

Полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия. Тя задържа стотина души.

Около 1000 полицейски служители са мобилизирани още от петък за фестивала, който бе съпътстван от инциденти и миналата година. Събитието, което завършва днес, събра 2-3 хиляди души.

Гисен, град с приблизително 80 хиляди жители, се намира северно от Франкфурт.

"Фестивал Еритрея" предизвиква спорове в самата еритрейска общност в Германия. Неговите противници обвиняват организаторите, че са близки до авторитарния режим в страната в Североизточна Африка.

Смята се, че основна причина за сблъсъците по време на фестивала е било именно разделението в еритрейската общност в Германия.

Еритрея бе обявена официално за независима държава през май 1993 г. - две години след като отхвърли властта на Етиопия. Оттогава страната е управлявана авторитарно от Исаяс Афеверки - герой на независимостта, който обаче впоследствие установи еднопартийна система, при която не се произвеждат избори и всяка опозиция е строго потисната, отбелязва АФП.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: