Отидете към основна версия

996 4

Гореща вълна и в Румъния

  • румъния-
  • гореща вълна-
  • територия-
  • температури-
  • горещини

Тя ще превземе над половината от територията на страната

Източник: Shutterstock

Румъния посреща гореща вълна, която превзема над половината от територията на страната, предупреждават румънските медии.

Според националната метеорологична администрация, високите температури ще се засилят днес в голяма част от страната и ще продължат и през следващите дни, особено в южните райони. Прогнозира се, че в някои южни райони термометрите ще достигнат 40 градуса по Целзий.

Индексът на температурна влажност (ITU) също ще превиши критичния праг от 80 единици, което ще влоши усещането от топлината. Предупреждението на метеоролозите обхваща 23 окръга в южната част на страната, както и столицата Букурещ.

Очаква се максималните температури да се движат между 35 и 37 градуса по Целзий, като по време на следобедните часове те ще достигат стойности от 38 до 40 градуса.

Метеоролозите предупреждават, че Букурещ също ще се сблъска с горещата вълна, като за днес се прогнозират максимални температури от 39 градуса по Целзий.

Тази интензивна горещина предизвиква загриженост сред гражданите и насърчава мерките за предпазване от въздействието на топлината. Важно е да се спазват препоръките за хидратация, носене на леки дрехи, както и ограничаване на престоя на открито в пиковите часове на горещината.

Следователно, румънските граждани и посетители на страната се насърчават да бъдат внимателни и предпазливи по време на този период на интензивна горещина, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: