Отидете към основна версия

2 284 8

Чужденец е задържан в Гърция за причиняване на пожар

  • гърция-
  • чужденец-
  • пожар-
  • румънец

Той е 32-годишен румънец

Източник: БГНЕС

В Гърция беше задържан чуждестранен гражданин, за когото се подозира, че е причинил пожара в Куварас, съобщи телевизията ЕРТ. Пожарът продължава да се разраства и разрушава къщи в Саронида, като се приближава към населените места Ависос и Лагониси. Засегнатите райони се евакуират, а местните жители получават повиквания от номер 112 с инструкции да напуснат своите домове и райони.

Пожарни екипи продължават да се борят с горския пожар, който бушува близо до Атина. Силният вятър, достигащ до шеста и седма степен на Бофорт, влошава ситуацията. Огнеборците извършват спасителни операции и евакуират хора, които са блокирани. В Ависос се правят опити за спасяване на коне в конна база, но задачата е изключително трудна.

Според Янис Артопиос от пожарната служба, за пожара е обвинен чуждестранен гражданин. Онлайн изданието на вестник "Прото Тема" съобщава, че това е 32-годишен румънец.

Също така, има пожар и в Калитеа, западно от Атина, близо до Коринт, като пламъците бързо се разширяват към Агиос Хараламбос и причиняват сериозни материални щети.

В различни части на страната има и други пожари, които продължават да горят, цитира "Нова ТВ".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: