Отидете към основна версия

1 112 8

Испания включи всички газови централи, за да се справи с нарасналото потребление на ток заради жегите

  • испания-
  • горещини-
  • газови централи-
  • потребление-
  • ток-
  • климатици

Горещата вълна, която обхваща Испания и други страни, доведе до сериозно увеличение на температурите над 40 градуса по Целзий

Източник: Shutterstock

Горещата вълна, която обхваща Испания и други страни, доведе до сериозно увеличение на температурите над 40 градуса по Целзий. Тази непрестанна жега насърчава хората да използват климатици, за да се справят с неблагоприятните условия. В резултат на това, потреблението на електричество се увеличи значително.

Испания се изправи пред предизвикателството да посрещне огромното търсене на ток и да активира всичките си газови централи, за да помогне да се покрият нуждите от енергия. Промишлената асоциация "Седигаз" подчертава важната роля на тези газови централи, особено вечер около 22:00 часа, когато потреблението на електричество е все още високо, а соларните мощности доставят по-малко енергия.

От началото на юни до средата на юли газовите централи в Испания са предоставили около 22% от общото производство на електричество. Това е съществено намаление спрямо миналата година, когато те възлизаха на почти четвърт от производството на страната.

Нарастващото потребление на климатици и охлаждащи постелки за домашни любимци бе забелязано дори от най-големите търговски вериги като "Ел Корте Инглес" в Испания, които отчитат значителен скок в продажбите. Това е ясен индикатор за влиянието на горещата вълна върху ежедневния живот и потребителските поведения в страната, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: