21 Юли, 2023 07:13 1 111 8

Испания включи всички газови централи, за да се справи с нарасналото потребление на ток заради жегите

  • испания-
  • горещини-
  • газови централи-
  • потребление-
  • ток-
  • климатици

Горещата вълна, която обхваща Испания и други страни, доведе до сериозно увеличение на температурите над 40 градуса по Целзий

Испания включи всички газови централи, за да се справи с нарасналото потребление на ток заради жегите - 1
Източник: Shutterstock

Горещата вълна, която обхваща Испания и други страни, доведе до сериозно увеличение на температурите над 40 градуса по Целзий. Тази непрестанна жега насърчава хората да използват климатици, за да се справят с неблагоприятните условия. В резултат на това, потреблението на електричество се увеличи значително.

Испания се изправи пред предизвикателството да посрещне огромното търсене на ток и да активира всичките си газови централи, за да помогне да се покрият нуждите от енергия. Промишлената асоциация "Седигаз" подчертава важната роля на тези газови централи, особено вечер около 22:00 часа, когато потреблението на електричество е все още високо, а соларните мощности доставят по-малко енергия.

От началото на юни до средата на юли газовите централи в Испания са предоставили около 22% от общото производство на електричество. Това е съществено намаление спрямо миналата година, когато те възлизаха на почти четвърт от производството на страната.

Нарастващото потребление на климатици и охлаждащи постелки за домашни любимци бе забелязано дори от най-големите търговски вериги като "Ел Корте Инглес" в Испания, които отчитат значителен скок в продажбите. Това е ясен индикатор за влиянието на горещата вълна върху ежедневния живот и потребителските поведения в страната, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе,вие оставете испанците и климатиците

    11 1 Отговор
    Дреме ми за тях.По-добре пишете как българите оцеляват по испанските полета.Когато на сянка е 45 градуса,на слънце е поне 60 градуса.Как тези нещастници се трудят по 12-14 часа всеки ден.Само не ми казвайте,че от 12 до 17 часа испанските господари им дават обедна сиеста

    Коментиран от #3

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    13 2 Отговор
    А Газта каква е ?

    Омразна-от старио брат или демократична от новио ?!?!?

    Коментиран от #4

  • 3 Коста нало?

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "абе,вие оставете испанците и климатиците":

    Това им е предназначението на газотурбинните електроцентрали - да се включват за покриване на върховия товар.

    Колега, когато навън е 45 градуса в Испания не работят по полето. Останалото са предположения.

    Коментиран от #8

  • 4 Сиганян

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Въпреки европейските усилия за освобождаване от енергийната зависимост от Москва след началото на войната в Украйна, руската хазна продължава да се пълни благодарение на покупките на въглеводороди от страните членки на ЕС. Испания е безспорен лидер в това отношение, тъй като Мадрид купува най-големи количества втечнен природен газ от Русия.
  • 5 Иво

    11 0 Отговор
    Къде отива топлината отдадена от външното тяло на климатика .Къде е Грета Тумберг.
  • 6 Сандо

    1 8 Отговор
    Русия подарява на Испания газ безплатно,защото Испания и русия са фашистки държави от 1936-та година.
    Сталин и Франко бяха най-голлямите фашисти
  • 7 аз до коста ...3 коментар

    1 0 Отговор
    Не си ми колега.Тези сладки приказки ги разказвай на баба ти,ама и тя няма да ти повярва,милата.Какво,ще ме убедиш,че испанецът ще изхвърля тонове неприбрана продукция и ще губи милиони евра,само защото навън е 45 градуса.Тубата е пълна с клипове,на които испански селскостопански работници се трудят при робски условия.Не съм ги снимал аз.
  • 8 Коста Нало

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Коста нало?":

    В Испания се работи на открито до 60 градуса.
    Когато не сте запознат не пишете неверни неща
Новини по държави: