Отидете към основна версия

2 778 36

ООН разговаря с Пхенян за американския войник, преминал севернокорейската граница

  • кндр-
  • войник-
  • американски-
  • сащ-
  • оон

Става дума за 23-годишния американски войник Травис Кинг

Източник: БГНЕС

Представители на ООН в Южна Корея разговарят с представители на Северна Корея във връзка с необичайното преминаване на американски войник на територията на КНДР. Инцидентът възникна, когато 23-годишният американски войник Травис Кинг, който служи в Южна Корея, незабелязано прекоси демилитаризираната зона на границата между двете държави.

Заместник-командирът на оглавяваното от САЩ многонационално командване, отговарящо за наблюдение на примирието след Корейската война (1950-1953 г.), заяви, че разговорите се провеждат чрез специалния механизъм, създаден в съответствие с примирието. Генерал-лейтенант Андрю Харисън изрази загрижеността си за състоянието на редник Кинг, предаде БТА.

Инцидентът предизвика особена внимание, тъй като военният периметър на демилитаризираната зона е строго охраняем и представлява границата между две държави, които все още са формално във военно състояние. От ООН и съответните страни се предприемат стъпки за разбиране на обстоятелствата около случая и обезпечаване на сигурността и благосъстоянието на войника.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: