Отидете към основна версия

1 055 8

Великобритания: Отношенията ни с Турция са "по-силни от всякога"

  • великобритания-
  • турция-
  • отношения-
  • отбрана

Заяви държавният министър на Обединеното кралство за обществените поръчки за отбрана, Джеймс Картлидж

Източник: БГНЕС

Държавният министър на Обединеното кралство за обществените поръчки за отбрана, Джеймс Картлидж, заяви, че отношенията между Великобритания и Турция са "по-силни от всякога" и сътрудничеството им в областта на отбраната ще продължи да се засилва. Той се срещна с турския заместник-министър на отбраната, Джелял Сами Тюфекчи, и директора на турската компания за отбранителна техника ASELSAN, Халюк Гьоргюн, по време на 16-ия Международен панаир на отбранителната промишленост (IDEF) в Истанбул.

Картлидж заяви, че те споделят трайно партньорство в областта на отбраната и са решени да се справят с общите предизвикателства в сферата на сигурността. По време на срещите са били обсъдени редица въпроси, включително оборудване, износ и възможности за засилване на сътрудничеството в различни области.

През последните години отношенията между двете страни се развиват успешно, съчетавайки силно сътрудничество във въздушната, сухопътната и морската област. Британската отбранителна индустрия продължава да работи с турските си колеги по разработването на бойния самолет TF-X. Това сътрудничество става все по-голямо и засилва връзките между двете страни, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: