27 Юли, 2023 11:32 1 054 8

Великобритания: Отношенията ни с Турция са "по-силни от всякога"

  • великобритания-
  • турция-
  • отношения-
  • отбрана

Заяви държавният министър на Обединеното кралство за обществените поръчки за отбрана, Джеймс Картлидж

Великобритания: Отношенията ни с Турция са "по-силни от всякога" - 1
Източник: БГНЕС

Държавният министър на Обединеното кралство за обществените поръчки за отбрана, Джеймс Картлидж, заяви, че отношенията между Великобритания и Турция са "по-силни от всякога" и сътрудничеството им в областта на отбраната ще продължи да се засилва. Той се срещна с турския заместник-министър на отбраната, Джелял Сами Тюфекчи, и директора на турската компания за отбранителна техника ASELSAN, Халюк Гьоргюн, по време на 16-ия Международен панаир на отбранителната промишленост (IDEF) в Истанбул.

Картлидж заяви, че те споделят трайно партньорство в областта на отбраната и са решени да се справят с общите предизвикателства в сферата на сигурността. По време на срещите са били обсъдени редица въпроси, включително оборудване, износ и възможности за засилване на сътрудничеството в различни области.

През последните години отношенията между двете страни се развиват успешно, съчетавайки силно сътрудничество във въздушната, сухопътната и морската област. Британската отбранителна индустрия продължава да работи с турските си колеги по разработването на бойния самолет TF-X. Това сътрудничество става все по-голямо и засилва връзките между двете страни, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Херодот: Турция се показа като

    17 18 Отговор
    Силна и достойна държава ! За разлика от жалка русия
  • 2 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    От времето когато англичаните превозиха армията на Сюлейман паша от Албания до Шипка.
  • 3 Шегобиец

    17 6 Отговор
    То не мога да си спомня исторически период, в който отношенията ви с Турция (и с Османската империя преди това) да не са били "по-силни от всякога". Тази държава си е ваш протекторат и я блъскате с оръжия и технологии от векове.

    Коментиран от #4

  • 4 Мехмед

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шегобиец":

    Не е баш така. Ингилизите бяха окупирали дори Истанбул но ядоха як пердах и се принудиха да се оттеглят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 джипси авер

    1 8 Отговор
    явно си бъркат по дуупките
  • 8 дядото

    2 6 Отговор
    така е и то поне още от 1878 година,когато помагате на турция във войната,организирате мюсюлманите на въстания и пр.,а после им отнемате о-в кипър.
Новини по държави: