Отидете към основна версия

3 082 10

В Сингапур екзекутираха жена за първи път от 20 години

  • сингапур-
  • жена-
  • екзекуция-
  • наркотици-
  • трафик

За трафик на наркотици

Източник: Shutterstock

Сингапур екзекутира днес 45-годишна жена, свой гражданин, за трафик на наркотици, както предаде Франс прес, цитирайки сингапурските власти.

Това е първата екзекуция на жена в страната за последните близо 20 години. Жената беше призната за виновна в трафик на 30,72 грама хероин, което е повече от два пъти по-голямо количество, отколкото е необходимо за налагане на смъртно наказание в Сингапур.

През 2018 г., тя беше осъдена и "се възползвала от редовната законова процедура, имайки адвокат през цялото време на процеса", съобщиха властите. Жената обжалвала присъдата си, но жалбата ѝ била отхвърлена на 6 октомври миналата година. Тя също отправи молба до президентството за помилване, която обаче беше отхвърлена.

Това е първата екзекуция на жена в Сингапур от 2004 година.

Смъртните присъди в Сингапур бяха възстановени през март миналата година след пауза от две години поради коронавирусната пандемия. От тогава до настоящия момент са изпълнени 15 смъртни наказания.

В Сингапур се прилагат едни от най-строгите закони в света относно наркотиците. За трафик на повече от 500 грама канабис или на повече от 15 грама хероин може да бъде наложено смъртно наказание, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини