Отидете към основна версия

1 589 7

Северна Корея не даде ясен отговор относно избягалия там американец

  • северна корея-
  • кндр-
  • отговор-
  • американец-
  • избягал

Говорителят на Пентагона заяви, че КНДР е дала "символична" информация

Източник: Shutterstock

Северна Корея представи много кратък отговор на командването на ООН относно американския войник, Травис Кинг, който през юли беше задържан след като премина през строго охраняваната граница с Южна Корея. Пентагона потвърждава, че Северна Корея е предоставила символична информация, но не съобщи за съществени нови данни.

Бригаден генерал Патрик Райдър, говорител на Пентагона, обясни, че Северна Корея е предала "потвърждение" на запитването на командването на ООН. Въпреки това, не бяха обявени нови детайли или развития в случая.

Травис Кинг, който се е присъединил към американската армия през януари 2021 г., избяга в Северна Корея по време на обиколка на демилитаризираната зона на границата. Това предизвика нови дипломатически предизвикателства между Съединените щати и КНДР.

Той се е сблъскал с две обвинения за нападение в Южна Корея и в крайна сметка се призна за виновен в един случай на нападение и унищожаване на обществена собственост за повреда на полицейска кола по време на тирада с ругатни срещу корейци, според съдебните документи.

От 24 май до 10 юли той е излежавал присъда като тежък труд в поправителното заведение Чхонан вместо плащане на глоба, съобщи агенция Йонхап.

Американските служители, които говориха при условие за анонимност, казаха, че Кинг е трябвало да бъде изправен пред военни дисциплинарни действия при завръщането си у дома във Форт Блис, Тексас.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: