Отидете към основна версия

2 958 42

Байдън коментира ключова среща само с усмивка

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • ким чен-ун-
  • среща

Нямаше коментар относно бъдеща среща между Путин и Ким Чен-ун

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън не отговори в понеделник на молбата на репортер за коментар относно медийните твърдения, че руският президент Владимир Путин може да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун се казва в съобщение на преспула на Белия дом.

Байдън, разхождайки се по южната поляна на Белия дом, се усмихна, но не отговори на въпросите, извикани от журналисти, „за срещата на Ким Чен Ун и Путин и преговорите на синдиката на работниците в автомобилостроенето индустрия."

New York Times, позовавайки се на свои източници на 4 септември, съобщи, че лидерът на КНДР планира да посети Русия през септември. Той, според изданието, може да се срещне във Владивосток с президента на Руската федерация в средата на месеца. Кремъл не обяви планове за такава среща.

Както каза ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност (NSC) на Белия дом Адриан Уотсън, администрацията на САЩ очаква, че Пхенян няма да провежда консултации с Москва относно военно-техническото сътрудничество.

Миналата седмица координаторът по стратегически комуникации на Белия дом на NSS Джон Кърби заяви, че Съединените щати възнамеряват да наложат нови санкции и да предприемат други мерки срещу Русия и Северна Корея поради факта, че Москва и Пхенян уж увеличават военно-техническото сътрудничество. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки изявление от Вашингтон, че лидерите на Руската федерация и КНДР уж са си разменили писма, каза, че Русия и КНДР поддържат добри и взаимно уважителни отношения и контакти на различни нива.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини