Отидете към основна версия

1 524 7

Франция напът да забрани електронните цигари за еднократна употреба

  • франция-
  • електронна цигара-
  • вейп-
  • забрана

Тъй като те крият редица опасности

Източник: Shutterstock

Франция се готви да забрани употребата на еднократните електронни цигари, известни още като вейпове, поради сериозните опасности, които те представляват както за околната среда, така и за общественото здраве. Тази новина беше съобщена от "Би Би Си".

Премиерът на Франция, Елизабет Борн, заяви пред радио РТЛ, че тази инициатива е част от обширен план за борба с тютюнопушенето, който се разработва от правителството и трябва да влезе в сила до края на годината.

Подобни забрани вече бяха обявени и в други европейски страни като Германия, Белгия и Ирландия, а Великобритания също разглежда възможността за въвеждане на подобни ограничения.

В момента във Франция еднократните електронни цигари се продават на цена около 9 евро, което е по-малко от цената на кутия с 20 обикновени цигари. Производителите рекламират тези устройства като предоставящи до 600 "дръпвания", което приблизително съответства на консумацията на 40 обикновени цигари.

Активисти и критици обвиняват главно китайските производители в това, че целенасочено насочват своите продукти към младите хора, пише БНР.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: