Last news in Fakti

14 Септември, 2023 10:34 1 502 7

Франция напът да забрани електронните цигари за еднократна употреба

  • франция-
  • електронна цигара-
  • вейп-
  • забрана

Тъй като те крият редица опасности

Франция напът да забрани електронните цигари за еднократна употреба - 1
Източник: Shutterstock

Франция се готви да забрани употребата на еднократните електронни цигари, известни още като вейпове, поради сериозните опасности, които те представляват както за околната среда, така и за общественото здраве. Тази новина беше съобщена от "Би Би Си".

Премиерът на Франция, Елизабет Борн, заяви пред радио РТЛ, че тази инициатива е част от обширен план за борба с тютюнопушенето, който се разработва от правителството и трябва да влезе в сила до края на годината.

Подобни забрани вече бяха обявени и в други европейски страни като Германия, Белгия и Ирландия, а Великобритания също разглежда възможността за въвеждане на подобни ограничения.

В момента във Франция еднократните електронни цигари се продават на цена около 9 евро, което е по-малко от цената на кутия с 20 обикновени цигари. Производителите рекламират тези устройства като предоставящи до 600 "дръпвания", което приблизително съответства на консумацията на 40 обикновени цигари.

Активисти и критици обвиняват главно китайските производители в това, че целенасочено насочват своите продукти към младите хора, пише БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    4 1 Отговор
    Франция ток ли нямат бе хахахаха

    Коментиран от #3

  • 2 Соваж бейби

    2 3 Отговор
    Ей големи тарикати ,надявм се да не се забрани и да ги има на пазара.С тази ел. цигара с аромат на крем кафе има такива малки пура цигара еднократните с 500 дърпания за 8 евро и в боклука намалх цигарите пуша една кутия за 5 дни с една ел.цигара .давам само 20 евра закръглено за 5 дни а преди по една кутия даже и две.Тоест не им изнася по малко клиенти .Надявам се и да ги откажа дай Боже.
  • 3 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Проблема им е че пушачи като мен им пълнят по малко гушите само аз давам 300 /350 евра на месец за цигари с мъжо към 700 евро за цигари.А сега ги налих към няма и 100 на месец за тютюн.

    Коментиран от #5

  • 4 Псевдоним

    2 0 Отговор
    Проблемът е, че този бизнес все още не е монополизиран и затова се опитват да го държат на къса каишка.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдоним":

    Тази тема ме вълнува много никъде не мога да намеря истински отговор от доктор?Вредни ли са ел.цигари или не ?Преди пуших като кумин както споделих и до 2 кутии на ден.Сега само сутрин с кафето и вечер след вечеря.През деня когато дръпна веднъж,два ми засища апетита и не пуша има само 2 грама никотин това на снимката vouse ,Vuse Puff 500 bouffées даже по добре дишам и не се измарям както преди
  • 7 цербер

    0 0 Отговор
    Франция е на път да забрани електронните цигари за еднократна употреба. ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ!
Новини по държави: