Отидете към основна версия

1 553 6

Пекин: Ученията ни край Тайван са в отговор на "арогантността" на сепаратистите

  • китай-
  • тайван-
  • учения

Тайпе съобщи за нарастване на военната активност през последните седмици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неотдавнашните военни учения на Китай в близост до Тайван са имали за цел да противодействат на "арогантността" на сепаратистките сили, заяви китайското правителство днес, след като Тайпе съобщи за нарастване на военната активност през последните седмици, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Този месец Тайван заяви, че в близост до територията му са преминали десетки изтребители, безпилотни летателни апарати, бомбардировачи и други самолети, както и военни кораби и китайския самолетоносач " Шандун".

Зачестилите военни дейности на Китай повишават риска от "излизане от контрол" и предизвикване на случаен сблъсък, заяви в събота министърът на отбраната на острова.

Запитана на редовен брифинг в Пекин за зачестилите китайски учения и за опасенията на Тайван от повишения риск, говорителката на китайската служба по въпросите на Тайван Чжу Фънлян заяви, че въоръжените сили са провели "серия" от учения. "Целта е да се води решителна борба с арогантността на сепаратистките сили и с действията им за постигане на независимост", каза Чжу.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини