Отидете към основна версия

1 913 6

Отмениха срещата на върха в йорданската столица Аман

  • йордания-
  • среща-
  • джо байдън-
  • болница-
  • война-
  • газа

Участие в нея трябваше да вземат американският президент Джо Байдън и египетските и палестинските лидери, за да се обсъди ситуацията в Газа

Срещата на върха в йорданската столица Аман се отменя, тъй като "сега няма смисъл да се говори за нищо друго освен за спиране на войната", заяви пред телевизия "Ал Джазира" йорданският външен министър Айман Сафади, цитиран от Ройтерс и БТА.

Йордания отмени срещата на високо равнище, която трябваше да се състои днес в Аман с участието на американския президент Джо Байдън и египетските и палестинските лидери, за да се обсъди ситуацията в Газа, каза Сафади.

Служител на Белия дом каза, че след взрива в болница в Газа, при който загинаха около 500 палестинци, Байдън е отменил планираната след предстоящото му посещение в Израел спирка в Йордания.

"След консултация с краля на Йордания Абдула Втори и предвид дните на траур, обявени от президента на Палестинската автономия Абас, президентът Байдън ще отложи пътуването си до Йордания и планираната среща с тези двама лидери и с президента на Египет Ас Сиси", обясни служителят. "Президентът очаква скоро да разговаря лично с тези лидери и се договори да поддържа редовен и пряк контакт с всеки от тях през следващите дни", допълни той.

На път за Израел президентът Байдън изрази съболезнования за загиналите при експлозията в болница в Газа, съобщи Белият дом.

"Президентът изказва най-дълбоки съболезнования за невинните жертви, загинали при експлозията в болница в Газа, и пожелава бързо възстановяване на ранените", заяви служител на президентството.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини