Отидете към основна версия

3 537 60

Британски военни кораби отплаваха към Източното Средиземноморие

  • великобритания-
  • подкрепа-
  • кораби-
  • отплаваха-
  • източно-
  • средиземноморие

Великобритания изпраща военен персонал в региона в подкрепа на Израел

Снимкa: Shutterstock

Група британски военни кораби отплаваха към Източното Средиземноморие във вторник. Това съобщиха от министерството на отбраната на Обединеното кралство, цитирани от АП.

По-рано "Даунинг стрийт" заяви, че Великобритания изпраща военен персонал в региона в подкрепа на Израел.

"Групата на Кралските военноморски сили, която включва RFA Argus и RFA Lyme Bay, напусна Гибралтарския проток към Източното Средиземноморие с цел укрепване на регионалната стабилност и предоставяне на опции за непредвидени ситуации през следващите седмици", се казва в изявление на британското министерство на отбраната, цитирана от News.bg.

"Военна сила, включително самолет P-8 (противоподводен Boeing P-8 Poseidon - IF), оборудване за наблюдение, два кораба - Lyme Bay и Argus, три хеликоптера Merlin и рота от Royal Marines, ще бъдат в състояние за готовност за оказване на практическа подкрепа на Израел и партньорите в региона, както и за осигуряване на възпиране и сигурност", каза кабинетът на британския премиер Риши Сунак.

На 7 октомври базираната в Газа радикална групировка "Хамас" нападна Израел. В отговор израелските отбранителни сили започнаха военна операция срещу Хамас. Смята се, че в момента израелските военни се подготвят за сухопътна операция в ивицата Газа.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: