Отидете към основна версия

3 126 37

Ключова среща на Путин

  • русия-
  • казахстан-
  • владимир путин-
  • касим - жормат токаев-
  • среща

Казахстан и Русия ще обсъдят актуални въпроси от стратегическото си партньорство

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 9 ноември 2023 г. по покана на държавния глава Касим-Жомарт Токаев президентът на Руската федерация Владимир Путин ще бъде на официално посещение в Астана, съобщават от пресслужбата на Акорда.

Планирани са преговори между лидерите на двете страни, по време на които ще бъдат обсъдени актуални въпроси на казахстанско-руското стратегическо партньорство.

Освен това президентите ще участват чрез видеоконферентна връзка в работата на XIX Форум за междурегионално сътрудничество между Казахстан и Русия, който ще се проведе в Костанай. На него ще се обсъдят проблемите на развитието на селското стопанство и осигуряването на продоволствената сигурност.

В рамките на форума ще се проведе пленарно заседание с участието на вицепремиера на Казахстан Серик Жумангарин и вицепремиера на Русия Алексей Оверчук и е планирано заседание на казахстанско-руския бизнес съвет. Освен това ще се проведат панелни сесии по следните теми: осигуряване на продоволствена сигурност в съвременни условия; цифрови технологии в агропромишления комплекс; младежта и селското стопанство: нови тенденции в образованието.

Предишният Форум за междурегионално сътрудничество между Казахстан и Русия се проведе през ноември 2022 г. в Оренбург.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.

Свързани новини