Отидете към основна версия

745 4

Висши дипломати от Япония и Китай се срещнаха в Южна Корея преди тристранни регионални преговори ВИДЕО

  • южна корея-
  • япония-
  • кита-
  • министри-
  • среща-
  • ван и

Японският външен министър Йоко Камикава и нейният китайски колега Ван И се срещнаха в южния пристанищен град Пусан в Южна Корея

Висши дипломати от Япония и Китай се срещнаха за двустранни преговори в събота, за да се опитат да разрешат спорове, включително забраната на Китай за японски морски дарове, която засегна японските износители, предаде Асошиейтед прес.

Японският външен министър Йоко Камикава и нейният китайски колега Ван И се срещнаха в южния пристанищен град Пусан в Южна Корея. Те ще се присъединят към своя домакин, Парк Джин, за тристранни разговори в неделя.

Камикава, който встъпи в длъжност през септември и се срещна лично с Уанг за първи път, каза, че срещата им е била „изключително значима“. Тя каза, че са се съгласили да започнат срещи по сигурността и икономиката, но не даде подробности.

Японски и китайски лидери се срещнаха преди 10 дни в Сан Франциско в кулоарите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество и постигнаха неясно споразумение за облекчаване на спора за морските дарове. Забраната на Китай за японски морски дарове е в сила, откакто ударената от цунамито атомна електроцентрала Фукушима започна да изхвърля пречистени радиоактивни отпадъчни води в морето на 24 август.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: