Отидете към основна версия

2 018 9

Председателят на Конгреса: Разследването за импийчмънт на Байдън е необходима мярка

  • майк джонсън-
  • конгрес-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • импийчмънт

Камарата на представителите на САЩ е близо до гласуване по разследването за отстраняване на действащия американски президент, заяви Майк Джонсън

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън сигнализира в събота, че републиканците са близо до официално гласуване за започване на разследване за импийчмънт на Джо Байдън, предаде Гардиън..

„Мисля, че това е нещо, което трябва да направим в този момент“, каза Джонсън по време на съботно участие в Fox and Friends Weekend.

Републиканците прекараха месеци в разследване на бизнес отношенията на Байдън и неговия син Хънтър, надявайки се да намерят нередности, които биха могли да използват като основа за импийчмънт. Пълният състав все още не е гласувал за официално разрешаване на разследване за импийчмънт, тъй като някои републиканци публично изразиха съмнения дали има достатъчно доказателства, които да оправдаят подобно действие.

Джонсън, който се появи с председателя на конференцията на Републиканската партия, Елиз Стефаник, изрази увереност, че има достатъчно гласове за разрешаване на разследване и каза, че е „необходима стъпка“ за получаване на информация от Белия дом.

„И двамата с Елиз служихме два пъти в екипа по защита на импийчмънта на Доналд Тръмп, когато демократите го използваха за нагли, партизански политически цели. Ние отхвърлихме това използване. Това е много различно. Не забравяйте, че ние сме екипът на върховенството на закона. Трябва да го правим много методично“, каза той.

Републиканското разследване досега не е довело до нищо съществено. На изслушване през септември няколко от експертите, призовани от републиканците, казаха, че не вярват, че има достатъчно доказателства, които да оправдаят импийчмънта.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини