3 Декември, 2023 06:46 2 017 9

Председателят на Конгреса: Разследването за импийчмънт на Байдън е необходима мярка

  • майк джонсън-
  • конгрес-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • импийчмънт

Камарата на представителите на САЩ е близо до гласуване по разследването за отстраняване на действащия американски президент, заяви Майк Джонсън

Председателят на Конгреса: Разследването за импийчмънт на Байдън е необходима мярка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън сигнализира в събота, че републиканците са близо до официално гласуване за започване на разследване за импийчмънт на Джо Байдън, предаде Гардиън..

„Мисля, че това е нещо, което трябва да направим в този момент“, каза Джонсън по време на съботно участие в Fox and Friends Weekend.

Републиканците прекараха месеци в разследване на бизнес отношенията на Байдън и неговия син Хънтър, надявайки се да намерят нередности, които биха могли да използват като основа за импийчмънт. Пълният състав все още не е гласувал за официално разрешаване на разследване за импийчмънт, тъй като някои републиканци публично изразиха съмнения дали има достатъчно доказателства, които да оправдаят подобно действие.

Джонсън, който се появи с председателя на конференцията на Републиканската партия, Елиз Стефаник, изрази увереност, че има достатъчно гласове за разрешаване на разследване и каза, че е „необходима стъпка“ за получаване на информация от Белия дом.

„И двамата с Елиз служихме два пъти в екипа по защита на импийчмънта на Доналд Тръмп, когато демократите го използваха за нагли, партизански политически цели. Ние отхвърлихме това използване. Това е много различно. Не забравяйте, че ние сме екипът на върховенството на закона. Трябва да го правим много методично“, каза той.

Републиканското разследване досега не е довело до нищо съществено. На изслушване през септември няколко от експертите, призовани от републиканците, казаха, че не вярват, че има достатъчно доказателства, които да оправдаят импийчмънта.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОНЮЗ

    30 1 Отговор
    Достатъчно е да се прочете изявлението от лекара на Белия дом преди седмица и да решат такъв човек къде му е мястото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 българин 777

    14 0 Отговор
    то е ясно и за децата ама пусти пари какво ли не правят
  • 4 Да! Това е много трудна работа

    13 0 Отговор
    след като няма явни факти:)

    "Републиканците прекараха месеци в разследване на бизнес отношенията на Байдън и неговия син Хънтър, надявайки се да намерят нередности,"

    Разсмяхте ме!:) Голям зор е да се открият такива, нали?

    Просто повечето републиканци са на същата хранилка. Никакъв импичмът няма да има, освен ако тези дето обединиха и хранят двете партии, не са решили да хвърлят вече Байдън под автобуса след като добре им свърши работата.

    Коментиран от #7

  • 5 Павел пенев

    8 0 Отговор
    Какво чакате бе кравари? Изритайте го от Белия дом този крадец и корумпиран тип.
  • 6 Христо

    12 0 Отговор
    Дедо ви Джо стана проводник на огромни престъпления срещу човечеството (ковид, ваксини, войни и т.н.). Вече е взел-дал на този свят, на доизживяване, него Бог ще го импийчнеи ще го съди.
  • 7 А си мислехме

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да! Това е много трудна работа":

    ние да гогонваме запада, който си бе страхотен и демократичен. Имам спомени от него и поживях малко в него!

    Но се оказа напоследък, че вместо ние да настигнем запада, той ни настигна. И сътвори на запад същите еднопартийни системи от уж различни партии, каквото ние успешно приложихме. И приеха свободата на словото и личността по комунистически модел! Затуй и приеха нашите комунисти с вината и мезетата в ЕС и световните структури, за да им изучат мурафетите,
  • 8 сащисан кравар

    8 0 Отговор
    Ще тупат топката до изборите иначе и едните и другите, ще трябва да признаят, колко омазана и корумпирана държава са до най-високо ниво и сами да се Магнитскизират световните "борци" срещу корупцията!
  • 9 раз

    7 0 Отговор
    Байиздън не си пиел хапчетата.