Отидете към основна версия

2 327 24

Северна Корея: Въпрос на време е ядрен конфликт на Корейския полуостров заради САЩ

  • северна корея-
  • сащ-
  • ядрен конфикт

Катализатор на тези процеси са провокативните действия на Щатите

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Възникването на ядрен конфликт на Корейския полуостров се превръща във въпрос на време поради провокативните действия на САЩ. Това заявиха от Министерството на отбраната на Северна Корея, коментирайки проведеното във Вашингтон заседание на консултативната група по ядрено планиране на САЩ и Република Корея.

„Авантюристичната военна доктрина на САЩ, включваща използването на ядрени ударни оръжия, се развива в опасна посока, поради което кризата с ядрената конфронтация на Корейския полуостров с всеки изминал момент се превръща по-скоро във въпрос на време, отколкото във въпрос на вероятност, “, се казва в изявлението, публикувано от Корейската централна новинарска агенция.

От ведомството подчертаха, че именно САЩ дестабилизират ситуацията в региона, като провеждат учения с Южна Корея, както и чрез прехвърлянето на стратегически оръжия, включително бомбардировачи и атомни подводници, на Корейския полуостров.

„Нашите революционни въоръжени сили категорично осъждат безразсъдното военно безчинство на САЩ и военните гангстери на „Република Корея“, които с враждебни провокативни действия срещу КНДР максимално изострят ситуацията на Корейския полуостров и в района около него. “, допълват от Министерството на отбраната. „Тази опасна ситуация засилва необходимостта нашите военни да предприемат по-нападателни мерки“, заключава министерството.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 37 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: