Отидете към основна версия

1 565 23

Берлин отбелязва новогодишната нощ с по-малко насилие, отколкото преди година

  • берлин-
  • новогодишна нощ-
  • насилие

Около 4500 полицаи патрулираха през нощта в града

Снимка: БГНЕС

Властите в Берлин заявиха в понеделник, че празненствата в новогодишната нощ в германската столица са били по-спокойни в сравнение с миналата година, въпреки временното задържане на 390 души и раняването на 54 полицаи, предаде Асошиейтед прес.

Около 4500 полицаи патрулираха през нощта в града, за да предотвратят повторение на размириците от новогодишната нощ през 2022 г. Това беше най-силното полицейско присъствие, на което Берлин е ставал свидетел от десетилетия.

В неделя вечерта полицията забрани използването на традиционните петарди в целия град.

Както кметът на града, така и вътрешният министър на Германия обещаха стратегия на нулева толерантност към нарушителите, особено към тези, които се опитват да нападнат полицаи.

"Оказа се, че многомесечната подготовка на полицията и пожарникарите ... се е отплатила", написа главният служител по сигурността на Берлин Ирис Шпангер в социалната медийна платформа X, бивш Twitter. Тя осъди "всеки един акт на насилие", като заяви, че "всеки ранен колега е твърде много".

Германският министър на вътрешните работи Нанси Файзер в свое изявление благодари на служителите. Тя е категорична, че засиленото полицейско присъствие, съчетано с "ранно потушаване на безредиците", съставлява "правилната стратегия срещу безредиците и насилието".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: