Отидете към основна версия

1 007 5

Президентът на Венецуела: Бяха предотвратени няколко заговора за убийство на дясната опозиция

  • венецуела-
  • заговор-
  • убийство-
  • предотвратени-
  • дясна опозиция

Мадуро заяви, че през 2023 г. са били разкрити и осуетени няколко опита за убийство на самия него, държавният глава на Венецуела, както и на министъра на отбраната

Снимкa: Shutterstock

Президентът Николас Мадуро заяви, че са осуетени няколко заговора на дясната опозиция за дестабилизиране на ситуацията във Венецуела чрез убийството на държавния глава, висши военни командири и областен управител, предаде ТАСС.

"През 2023 г. бяха разкрити и осуетени пет заговора, целящи физическото ми унищожение. Всички участници в заговорите бяха задържани, арестувани и осъдени и признаха вината си", заяви Мадуро на голям митинг в Каракас, посветен на 66-ата годишнина от свалянето на диктатурата на генерал Маркос Перес Хименес.

Мадуро заяви, че през 2023 г. са били разкрити и осуетени няколко опита за убийство на самия него, държавният глава на Венецуела, както и на министъра на отбраната Владимир Падрино Лопес, висши военни командири и губернатора на щата Тачира Фреди Бернал.

Венецуелският президент също така отбеляза, че крайнодясната опозиция е обявила Хуан Гуайдо за президент преди пет години. "Къде е сега Гуайдо и къде е Мадуро?", попита риторично венецуелският лидер. Той се зарече, че страната ще проведе своите президентски избори тази година. Мадуро беше уверен, че "боливарският народ ще постигне още една победа".

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини