Last news in Fakti

24 Януари, 2024 11:47 982 5

Президентът на Венецуела: Бяха предотвратени няколко заговора за убийство на дясната опозиция

  • венецуела-
  • заговор-
  • убийство-
  • предотвратени-
  • дясна опозиция

Мадуро заяви, че през 2023 г. са били разкрити и осуетени няколко опита за убийство на самия него, държавният глава на Венецуела, както и на министъра на отбраната

Президентът на Венецуела: Бяха предотвратени няколко заговора за убийство на дясната опозиция - 1
Снимкa: Shutterstock

Президентът Николас Мадуро заяви, че са осуетени няколко заговора на дясната опозиция за дестабилизиране на ситуацията във Венецуела чрез убийството на държавния глава, висши военни командири и областен управител, предаде ТАСС.

"През 2023 г. бяха разкрити и осуетени пет заговора, целящи физическото ми унищожение. Всички участници в заговорите бяха задържани, арестувани и осъдени и признаха вината си", заяви Мадуро на голям митинг в Каракас, посветен на 66-ата годишнина от свалянето на диктатурата на генерал Маркос Перес Хименес.

Мадуро заяви, че през 2023 г. са били разкрити и осуетени няколко опита за убийство на самия него, държавният глава на Венецуела, както и на министъра на отбраната Владимир Падрино Лопес, висши военни командири и губернатора на щата Тачира Фреди Бернал.

Венецуелският президент също така отбеляза, че крайнодясната опозиция е обявила Хуан Гуайдо за президент преди пет години. "Къде е сега Гуайдо и къде е Мадуро?", попита риторично венецуелският лидер. Той се зарече, че страната ще проведе своите президентски избори тази година. Мадуро беше уверен, че "боливарският народ ще постигне още една победа".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    11 7 Отговор
    Господ да го пази!Амин!
  • 2 Ха ха ха

    6 9 Отговор
    Мадуров, скоро ще си добър комунист като твоите кумири ! Дружно заедно 2х2х2 !
  • 3 Спомням си

    10 5 Отговор
    Краварите като искаха да инсталират Гуадо. Историята е дълга...., но накрая не ги огря. Явно продължават да ровичкат.
  • 4 Василий Иванович Чапаев

    4 5 Отговор
    Рекорди за убийство от краварите е Фидел Кастро.
  • 5 Леонид Брежнев

    5 4 Отговор
    МАДУРО СЪЩО Е ПОКАНЕН И ИМА БИЛЕТ ЗА ПЪРВИЯ РЕД НА КОНЦЕРТА НА КОБЗОН!