Отидете към основна версия

1 854 11

Границата между Белгия и Нидерландия е блокирана от протестиращи фермери

  • белгия-
  • нидерландия-
  • граница-
  • блокирана-
  • фермери-
  • протестиращи

Един от блокираните пунктове е граничният пункт в посока Антверпен - вторият по големина град в Белгия, където се намира второто по големина пристанище в Европа

Снимка: БГНЕС

Фермери проведоха блокада на няколко гранични пункта между Белгия и Нидерландия, предаде Ройтерс и News.bg.

Техните действия представляват форма на протест срещу данъците, увеличаващите се разходи, ниските цени на вноса и бюрокрацията.

Един от блокираните пунктове е граничният пункт в посока Антверпен - вторият по големина град в Белгия, където се намира второто по големина пристанище в Европа.

Според местните медии, голямата част от протестиращите са от Белгия, докато някои от тях са граждани на Нидерландия.

През последните няколко дни фермери в Западна Белгия пречат на движението на камиони и около пристанището Зеебрюге, част от комплекса на Антверпен-Брюж. Приблизително 2000 тежкотоварни превозни средства са блокирани.

Фермерите и на други места в Европа са недоволни - вълнения се наблюдават в Германия, Полша, Гърция, Португалия и Румъния.

Протестите разкриха напрежението относно въздействието върху селското стопанство на стремежа на ЕС да се справи с изменението на климата, както срещу и отварянето на вратата за евтин украински внос в помощ на военните усилия на Киев.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: