Отидете към основна версия

1 842 21

Лавров цитира Молотов: По-лошо е, ако Западът ни хвали

  • сергей лавров-
  • русия-
  • мвнр

Днес Русия е изправена пред най-сериозните заплахи за сигурността, заяви външният министър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пред Русия днес са възникнали сериозни заплахи за сигурността на фона на хибридната агресия отвън, а МВнР дава своя принос за подкрепа на специалната военна операция и постигане на нейните цели. Това се казва във видео обръщение на руския външен министър Сергей Лавров по случай Деня на дипломатическия работник, публикувано на уебсайта на ведомството., цитиран от ТАСС.

"На този ден отдаваме почит на служителите на Народния комисариат по външните работи, които в тежките години на Великата отечествена война с оръжие в ръка отстояваха независимостта на нашата Родина. Днес, когато Русия отново е изправена пред най-сериозните заплахи за сигурността, техният подвиг служи като висок стандарт за съпричастността на дипломатите към съдбините на цялата нация. И днес в сърцата ни отекват страданията на руския народ от Донбас и Новорусия, жертви на безчовечния, необандеровски режим на Владимир Зеленски, отбеляза ръководителят на дипломатическото ведомство.

Министърът подчерта, че на дипломатите понякога им е трудно в тази област, тъй като опонентите използват вековни методи за демонизиране на Русия. "Това винаги е било така, когато Русия е заставала твърдо в защита на своите интереси и тези на своите съюзници. Психологическата стабилност и увереността в правотата на каузата винаги са отличавали най-добрите представители на нашата професия", продължи Лавров. - Моят велик предшественик Вячеслав Михайлович Молотов в отговор на въпроса защо е толкова остро критикуван в западните медии, сполучливо отбеляза: "По-лошо би било, ако ме хвалеха". Това трябва да бъде водещият принцип сега.

Лавров заяви, че Москва е твърдо убедена в правилността на външнополитическия курс, зададен от руския президент Владимир Путин. "До голяма степен благодарение на дипломатическите усилия е възможно не само да се спрат опитите за международна изолация на страната ни, но и да се изведат на качествено ново ниво отношенията с онези държави, които проявяват конструктивен интерес към сътрудничество с Русия".

Той подчерта, че заедно със съответните партньори Русия решава мащабни задачи за осигуряване на устойчивост на националната икономика в условията на външен санкционен натиск, за създаване на нови партньорства в сферата на сигурността, за формиране на политическата и правната рамка на международните отношения, които навлязоха в епохата на многополюсност.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания