Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 05:32 1 799 21

Лавров цитира Молотов: По-лошо е, ако Западът ни хвали

  • сергей лавров-
  • русия-
  • мвнр

Днес Русия е изправена пред най-сериозните заплахи за сигурността, заяви външният министър

Лавров цитира Молотов: По-лошо е, ако Западът ни хвали - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пред Русия днес са възникнали сериозни заплахи за сигурността на фона на хибридната агресия отвън, а МВнР дава своя принос за подкрепа на специалната военна операция и постигане на нейните цели. Това се казва във видео обръщение на руския външен министър Сергей Лавров по случай Деня на дипломатическия работник, публикувано на уебсайта на ведомството., цитиран от ТАСС.

"На този ден отдаваме почит на служителите на Народния комисариат по външните работи, които в тежките години на Великата отечествена война с оръжие в ръка отстояваха независимостта на нашата Родина. Днес, когато Русия отново е изправена пред най-сериозните заплахи за сигурността, техният подвиг служи като висок стандарт за съпричастността на дипломатите към съдбините на цялата нация. И днес в сърцата ни отекват страданията на руския народ от Донбас и Новорусия, жертви на безчовечния, необандеровски режим на Владимир Зеленски, отбеляза ръководителят на дипломатическото ведомство.

Министърът подчерта, че на дипломатите понякога им е трудно в тази област, тъй като опонентите използват вековни методи за демонизиране на Русия. "Това винаги е било така, когато Русия е заставала твърдо в защита на своите интереси и тези на своите съюзници. Психологическата стабилност и увереността в правотата на каузата винаги са отличавали най-добрите представители на нашата професия", продължи Лавров. - Моят велик предшественик Вячеслав Михайлович Молотов в отговор на въпроса защо е толкова остро критикуван в западните медии, сполучливо отбеляза: "По-лошо би било, ако ме хвалеха". Това трябва да бъде водещият принцип сега.

Лавров заяви, че Москва е твърдо убедена в правилността на външнополитическия курс, зададен от руския президент Владимир Путин. "До голяма степен благодарение на дипломатическите усилия е възможно не само да се спрат опитите за международна изолация на страната ни, но и да се изведат на качествено ново ниво отношенията с онези държави, които проявяват конструктивен интерес към сътрудничество с Русия".

Той подчерта, че заедно със съответните партньори Русия решава мащабни задачи за осигуряване на устойчивост на националната икономика в условията на външен санкционен натиск, за създаване на нови партньорства в сферата на сигурността, за формиране на политическата и правната рамка на международните отношения, които навлязоха в епохата на многополюсност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    15 22 Отговор
    В интрвюто с Тъкър Путлер оправда Хитлер за нападението му над Полша като каза, че Хитлер бил "предизвикан" да нападне.

    Има пълно припокриване с фашистката идеология и сегашния режим в Кремъл.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путин трябваше това интервю да

    18 13 Отговор
    го направи за 10 минути.
    Да покаже една карта с американските бази и как са около Русия, да покаже други две карти къде е било НАТО през 90-те и къде е сега и да приключи.

    Коментиран от #8

  • 4 Сталин не е казвал

    11 7 Отговор
    Бий за да те уважават". Просто го е правил.
  • 5 Калпазанин

    12 10 Отговор
    Това е реалността в днешно време, и един беше казал да си враг на америкв е опасно, а да си приятел е фатално

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Доротея

    11 8 Отговор
    Дълго време се чудех защо в Нюрнберг обесиха Рибентроп, та той беше само дипломат. После видях Лавров и всичко ми стана ясно.
  • 10 Радио Ереван

    11 8 Отговор

    До коментар #5 от "Калпазанин":

    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."
  • 11 Франсис Фукуяма

    12 6 Отговор
    Русия се е превърнала във фашистка държава. Това е крайно националистически режим, който централизира цялата власт и отрязва всички алтернативни центрове на властта.
    В крайна сметка това е фашистка диктатура с реваншистка външна политика. Това е държава, която след поражението си се доближава максимално до нацистка Германия.
    За съжаление, изглежда, че днес сред руското население има много национализъм.
  • 12 Механик

    14 7 Отговор
    По принцип винаги някой е виновен на руснаците! Дали ще бъде Великобритания, САЩ, колективния Запад, световният империализъм или враговете на народа няма никакво значение. Руснаците вярват, че винаги са прави и носят на света мир, светлина, свобода, справедливост и равноправие. Но всъщност носят на света смърт, разруха и мизерия.

    Коментиран от #20

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Блатна

    5 2 Отговор
    С.г.а.н
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гостенен.

    2 1 Отговор
    Вчера фюрера на 21-век.защити колегата от 20-ти.
  • 19 Харон

    0 0 Отговор
    Бухалът казва на врабчето, че му е голяма главата.....Необандеровци срещу неосталинисти....Така ли мисли този хорсфейс....:-))))
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Факт

    1 0 Отговор
    Тези украинци не са хора, а жестока, некултурна и подла орда от убийци и злодеи." Михаил Булгаков "Най-важното качество за успеха на украинския народ е садистичната жестокост и отричането на всичко руско в себе си, робството и лицемерието. - Максим Горки "Руснакът - ще даде живота си без да мисли в името на светеца, а украинецът е подъл и хитър, той ще ви забие нож в гърба "" - Иван Тургенев "" Хората, които са били роби на поляците, наричат ​​себе си Украинците и някои скитници от Европа разрушават и унижават нещо в името на забавлението. “ – Фьодор Достоевски „Руският народ е народ, който в името на народа, в името на своя ближен, без колебание отдава живота си, воден само от вътрешна свобода, не признава робството, обича родината си до дъното на душата си и обича техните обичаи, има чувство за красота, той е по природа светлокос и синеок, физически и морално негъвкав, народ, който е живял от векове във вяра и страх от Бога, свято почита своята вяра, не толерира подлост и предателство, но са готови да подкрепят унижените и обидените в света. А украинците не са народ, а историческо проклятие за човечеството.“ – Иван Шмелов
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания