Отидете към основна версия

2 140 27

Тръмп продължи атаката срещу "неплащащите" партньори от НАТО: Да изравнят дела си с нашия!

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • нато

Ние предоставяме помощ на Украйна в обеми, които надвишават със 100 милиарда помощта на страните от НАТО, заяви бившият американски президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страните партньори на САЩ от НАТО трябва да увеличат дела на своите средства за нуждите на Украйна, в противен случай Вашингтон трябва да постави своите интереси на първо място, каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

"Ние предоставяме помощ на Украйна в обеми, които надвишават със 100 милиарда помощта на страните от НАТО. Те настояват да плащат много по-малко от нас. Стига, НАТО трябва да изравни нивото на своите разходи - и те ще го направят, ако ги помолите мило“, написа Тръмп.

Той подчерта, че е отговорен за укрепването на НАТО през последните години, като според него дори опонентите му в лагера на демократите признават това.

„Когато казах на 20 държави, които не плащат справедливия си дял, че трябва да платят, като същевременно заплаших да прекратя военната защита на САЩ, парите започнаха да текат. Това беше красива гледка“, добави Тръмп.

Той изрази увереност, че ако страните партньори на САЩ откажат да повишат нивото на собствените си разходи за Украйна, така че техните вноски да станат съпоставими с тези на Вашингтон, „интересите на САЩ трябва първо да бъдат взети под внимание“.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини