Отидете към основна версия

1 326 7

Байдън посети Охайо година след дерайлирането на влака, превозващ химикали

  • джо байдън-
  • охайо-
  • сащ

Няколко демонстранти издигнаха плакати, критикуващи управлението на правителството и плакати в подкрепа на кандидата за Белия дом Доналд Тръмп.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джо Байдън посети вчера Ийст Палъстийн, малко градче в Охайо, където преди година стана голяма железопътна катастрофа, предизвикала разгорещен дебат за отсъствието на президента демократ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Няколко демонстранти издигнаха плакати, критикуващи управлението на правителството на Байдън, и плакати в подкрепа на кандидата за Белия дом Доналд Тръмп.

Жители и републиканци на изборни длъжности критикуваха Джо Байдън, че не е дошъл по-рано на мястото на събитието.

Преди повече от година, на 3 февруари 2023 г., в Ийст Палъстийн дерайлира влак, превозващ винилхлорид - канцерогенен и силно запалим химикал, използван при производството на пластмаса. Дерайлирането предизвиква огромен пожар и евакуация на около 2000 души.

Този инцидент "можеше да бъде избегнат сто процента", заяви Джо Байдън по време на посещението си, като обвини железопътната компания оператор, че не е спазвала стандартите за безопасност от "алчност".

След дерайлирането жителите на малкия град се оплакват от замърсяване на въздуха и водата. Бившият президент Доналд Тръмп посети Ийст Палъстийн малко след инцидента и обвини администрацията на своя наследник, че е изоставила жителите на Ийст Палъстийн, който се намира в един от най-консервативните райони на Охайо.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.

Свързани новини