Отидете към основна версия

1 442 55

Украинският президент посети североизточния сектор на фронтовата линия

  • володимир зеленски-
  • фронтова линия-
  • купянско направление-
  • посещение

Уточнява се, че президентът на Украйна е изслушал доклад на командира на бригадата подполковник Алексей Трубников за оперативната обстановка на съответния участък от фронта и взаимодействието с прилежащите части на Силите за отбрана

Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети фронтовата линия на Купянско направление, където връчи награди на военните, защитаващи този сектор на бойното поле, съобщи РБК-Украйна и Фокус.

"Президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на обиколка в Харковска област посети командния пункт на батальона на 14-та отделна механизирана бригада "Княз Роман Велики“, която изпълнява бойни мисии по отбраната на Купянск“, се казва в съобщение, разпространено от кабинета на Зеленски.

Уточнява се, че президентът на Украйна е изслушал доклад на командира на бригадата подполковник Алексей Трубников за оперативната обстановка на съответния участък от фронта и взаимодействието с прилежащите части на Силите за отбрана.

"Командирът на бригадата също така разказа на президента за опита от използването на безпилотни самолети от различни видове в зоната на отговорност и за характеристиките на борбата с вражески БпЛА с помощта на системи за водене на радиоелектронна борба. Отделно обсъдихме осигуряването на подразделенията с оборудване, боеприпаси и други неотложни нужди на войниците“, става ясно още от разпространения текст.

Освен това Зеленски е разговарял с военни и е наградил отличили се в защитата на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Радвам се, че съм тук днес – да ви видя, да ви поздравя, да изкажа благодарност от името на всички украинци, от цяла Украйна, че вършите толкова голяма работа всеки ден, че защитавате държавата, нашите семейства, независимостта, нашия суверенитет. Уверен съм във вас. Желая ви добро здраве, пазете себе си и братята си по оръжие. Това е много важно. Пожелавам на всички ви победа“.

По-рано американското списание Forbes съобщи, че Русия е струпала 500 танка, до 600 бойни машини, стотици гаубици и 40 000 войници близо до Купянск. Изданието изрази увереност, че сега превземането на Купянск е основната цел на руснаците.

В същото време, според медийни доклади, числеността на украинските войски на тази част от фронта е около 20 000 военнослужещи и стотици танкове, бойни машини и гаубици.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: