Отидете към основна версия

1 261 4

Немска бомба от Втората световна война наложи евакуация в английския град Плимут

  • великобритания-
  • плимут-
  • бомба-
  • война

Неексплодиралата 500-килограмова бомба беше намерена в двор

Снимка: Уикипедия

Немска бомба от Втората световна война, която наложи евакуацията на хиляди жители на английския град Плимут, беше транспортирана до морето, където ще бъде обезвредена в рамките на следващите 24 часа, предаде БНР.

Неексплодиралата 500-килограмова бомба беше намерена в двор на авеню "Сейнт Майкъл" в крайбрежния град във вторник и оттогава бяха затворени много пътища наоколо и прекратени железопътните и автобусните услуги в района, докато бомбата не беше извадена и натоварена на специален военен камион и транспортирана на около 2,3 километра оттам до брега, а след това с лодка - отвъд вълнолома за детонация.

Подполковник Роб Суон, който ръководи екипа за обезвреждане на бомбата, заяви за Би Би Си, че тя ще бъде спусната на 14 метра дълбочина, преди да бъде взривена, в зависимост от метеорологичните условия.

Министърът на отбраната Грант Шапс похвали "смелостта и силата на духа" на участниците в "много сложната операция" и "търпението и сътрудничеството" на членовете на обществеността. Министерството на отбраната съобщи, че около 30 от най-опитните сапьори на въоръжените сили са работили денонощно от вторник, за да оценят състоянието на бомбата и възможността да бъде извадена и транспортирана на безопасно място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: