Отидете към основна версия

1 888 36

Началникът на канцеларията на Зеленски: Очакваме справедливи решения на срещата на върха на НАТО

  • зеленски-
  • украйна-
  • андрий ермак-
  • справедливи-
  • решения-
  • нато-
  • юли-
  • вашингтон

Ермак се срещна с делегация от американския мозъчен тръст Института "Хъдсън", водена от неговия председател и главен изпълнителен директор Джон Уолтърс

Снимка: БГНЕС

Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, изрази надежда, че по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли 2024 г. ще бъдат взети справедливи решения. Това беше предадено от Укринформ и БТА, цитирайки публикация на уебсайта на украинския държавен глава.

Ермак се срещна с делегация от американския мозъчен тръст Института "Хъдсън", водена от неговия председател и главен изпълнителен директор Джон Уолтърс, и му благодари за посещението, както и за последователната подкрепа за Украйна в битката срещу руската агресия.

"Важно е да видите със собствените си очи, че украинците остават силни и продължават да се борят за своята свобода", заяви Ермак. Той подчерта значението на продължаващата подкрепа от страна на САЩ за Украйна.

Ермак също така отбеляза, че Украйна се надява за справедливи решения на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли 2024 година. Той напомни за създаването на Международната работна група за сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна, която по-специално разработва предложения за интеграцията на Украйна в Алианса.

Участниците в срещата се споразумяха да поддържат редовен обмен на мнения и координираха стъпки за по-нататъшно сътрудничество.

Ермак и бившата финландска министър-председателка Сана Марин, която е част от Международната работна група за сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна, обсъдиха обстановката на фронта и перспективите пред Украйна за присъединяване към ЕС и НАТО, отбелязва Укринформ.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: