Отидете към основна версия

1 008 0

Двама загинаха при наводнения във Франция

  • наводнения-
  • загинали-
  • проливни дъждове

Над 4000 домове останаха без електричество

Двама души загинаха, а над 150 бяха евакуирани заради наводненията, които засегнаха Югоизточна Франция, съобщи "Франс 3".

73-годишен мъж загина в наводнено мазе, а друг – в колата си, отнесена от стихията. Един човек е обявен за безследно изчезнал в департамент Вар.

Най-сериозно е положението на Лазурния бряг. Силно засегнати са няколко населени места. Наводнени са двадесетина регионални шосета. Очаква се проливните дъждове да продължат и днес.

"Ситуацията е много тревожна и няма изгледи да се подобри тази вечер", по-рано заявиха пред репортери представители на местната власт на фона на прогнозите за по-нататъшни валежи.

Силните и продължителни валежи, които предизвикаха преливане на реки и поредица от кални свлачища, продължиха цяла нощ. В много общини властите обявиха извънредно положение.

Над 4000 домове останаха без електричество, заявяват властите, пише на сайта си Би Би Си.

Жена, която е била евакуиран с хеликоптер заедно с 5-годишната й дъщеря, разказа, че е видял как огромна вълна залива колата й. "Това беше наистина потресаващо. Обадихме се на пожарната, откъдето ни казаха да се качим на втория етаж... Имахме много малко време, къщата се наводнени много бързо".

Премиерът Жан-Марк Еро и министърът на вътрешните работи Манюел Валс са на посещение в района на наводненията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: