Отидете към основна версия

3 983 79

Владимир Путин: Цял свят се смее на САЩ, все ни е едно кой ще им е президент

  • владимир путин-
  • сащ-
  • президент-
  • избори

Реакцията на Запада след изборите е очаквана - да не сте смятали, че ще ни аплодират, заяви новият-стар президент

Русия няма предпочитания към кандидатите за президент на САЩ, ще работи с този, който бъде избран, заяви водещият кандидат за президент на Русия и действащ държавен глава Владимир Путин на пресконференция снощи в предизборния си щаб, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Нямаме предпочитания към нито един от кандидатите за президент на САЩ. Ще работим с когото и да е, на когото избирателите ще гласуват доверие", каза Путин.

Същевременно той коментира, че политическата ситуация в САЩ "не е демокрация, а катастрофа, на която се смее целият свят“.

В отговор на въпрос на журналист от чуждестранна медия относно демократичните процедури в САЩ и някои други западни държави, Путин каза: "Целият свят се смее на това, което се случва. Ние се държим по-сдържано, отколкото техните опоненти в други страни по света, но това е просто катастрофа, а не демокрация".

В отговор на въпрос на американски журналист Путин заяви, че руските избори са демократични, докато САЩ използват административни ресурси, за да атакуват един от кандидатите за президент.

Водещият кандидат и действащ президент каза още, че е очаквал негативната реакция на Запада на президентските избори в Русия.

"Що се отнася до реакцията на някои чужди държави: тя е очаквана. Какво искахте от тях - да станат и да аплодират? Те се борят с нас, и то с въоръжени средства", каза Путин.

"Те (Западът - бел. ТАСС) се стремят да ограничат нашето развитие“, посочи още руският президент.

Путин каза, че се интересува от подкрепата на руския народ, а не от реакцията на Запада на изборите.

"За мен е важен изборът на руския народ. Аз разчитам на руския народ и работя в интерес на този народ и на нашата държава", заяви той.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 100 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания