Отидете към основна версия

858 5

Търговски кораб съобщи за паднала ракета в близост до него край бреговете на Йемен

  • йемен-
  • ракета-
  • търговски кораб

Два часа и половина преди това друг плавателен съд е съобщил за „ракетна атака“

Снимка: БГНЕС

Kрай бреговете на Йемен е паднала ракета в близост до търговски кораб, съобщи Британската агенция за морски търговски операции, предават Ройтерс и БТВ. Екипажът и корабът са в безопасност и вече пътуват към следващата си дестинация. Събитието се е разиграло на значително разстояние от сушата, приблизително на 98 морски мили от Ходейда, голям йеменски пристанищен град, посочва БТА.

Ракетата е паднала в морето близо до левия борд на кораба, за щастие, без да причини никаква вреда, разказва капитанът на кораба.

Два часа и половина преди това друг плавателен съд е съобщил за „ракетна атака“ на около 33 морски мили южно от Моха, град в Йемен, чийто боеприпаси паднаха във водата тревожно близо, само на 0,2 морски мили от кърмата му, предава БТВ.

Британската компания „Амбри“ отбеляза, че по време на тези инциденти двата кораба са се движили в близко разстояние от 2-5 морски мили един от друг. Въпреки опасните обстоятелства и двата кораба и техните екипажи са в безопасност, продължавайки пътуванията си без докладвани щети.

Инциденти подчертават продължаващите рискове, пред които са изправени морските кораби, плаващи в близост до зони на конфликт.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.

Свързани новини