Last news in Fakti

23 Май, 2024 14:53 836 5

Търговски кораб съобщи за паднала ракета в близост до него край бреговете на Йемен

  • йемен-
  • ракета-
  • търговски кораб

Два часа и половина преди това друг плавателен съд е съобщил за „ракетна атака“

Търговски кораб съобщи за паднала ракета в близост до него край бреговете на Йемен - 1
Снимка: БГНЕС

Kрай бреговете на Йемен е паднала ракета в близост до търговски кораб, съобщи Британската агенция за морски търговски операции, предават Ройтерс и БТВ. Екипажът и корабът са в безопасност и вече пътуват към следващата си дестинация. Събитието се е разиграло на значително разстояние от сушата, приблизително на 98 морски мили от Ходейда, голям йеменски пристанищен град, посочва БТА.

Ракетата е паднала в морето близо до левия борд на кораба, за щастие, без да причини никаква вреда, разказва капитанът на кораба.

Два часа и половина преди това друг плавателен съд е съобщил за „ракетна атака“ на около 33 морски мили южно от Моха, град в Йемен, чийто боеприпаси паднаха във водата тревожно близо, само на 0,2 морски мили от кърмата му, предава БТВ.

Британската компания „Амбри“ отбеляза, че по време на тези инциденти двата кораба са се движили в близко разстояние от 2-5 морски мили един от друг. Въпреки опасните обстоятелства и двата кораба и техните екипажи са в безопасност, продължавайки пътуванията си без докладвани щети.

Инциденти подчертават продължаващите рискове, пред които са изправени морските кораби, плаващи в близост до зони на конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиткифакти

    7 1 Отговор
    "търКовски"!? Васе, Васеее, добре започваш у баx тез фахти!

    Коментиран от #2

  • 2 Ами сега

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "фиткифакти":

    Подобна грамотност се проявява много често тук...
    Фиркат ли, дрогират се ли на работното място ?
  • 3 хъъ

    6 0 Отговор
    за кво ни съобщават тука, ако е за режисьора, той е Тарковски, ако е за кораб, може би е търговски, а може би за нашенска мисирка, учила-недоучила, такива задължително трябва да преминат курс в Харвард, тогава ще им влезем в положението.
  • 4 БЕЛЯТА

    13 1 Отговор
    Каква зона на конфликт? Това си е зона, контролирана от Хути-терористи! Не е ли време ООН да им изпрати хуманитарна помощ? Да кажем под форма на черни найлонови чували🤓🧂и сол, да не се разлагат на тези температури🍗Между другото това е търговки весъл!
  • 5 плевен

    2 1 Отговор
    Една морска миля- 1852 метра. 0.2 морски мили- 370 метра.
    Ако капитана не се беше навел, щеше да го прасне между очите. Разминал се е само с напикаване.