Отидете към основна версия

885 15

4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан

  • valiant shield-
  • япония-
  • военно учение

За първи път войски на Токио се включват в учението Valiant Shield

Японските военни за първи път ще участват в мащабните американски маневри Valiant Shield, които редовно се провеждат на всеки две години в Тихия океан. Тази година те ще се проведат от 7 до 18 юни, съобщиха официално в Токио от Обединения комитет на началник-щабовете на Силите за самоотбрана на страната.

В ученията ще участват подразделения на японската армия, военновъздушните сили и флота от девет префектури - общо около 4 хиляди души. Американските бойни самолети ще бъдат временно разположени в японските военновъздушни бази в североизточната част на Хоншу, както и на отдалечените острови Огасавара в централната част на Тихия океан. Очаква се там да се провеждат военновъздушни учения между двете страни.

Планира се съвместен парашутен десант на най-северния японски остров Хокайдо. В района на Източнокитайско море японските ракетни части, съвместно с американската авиация, ще отработят взаимодействие при нанасяне на удари по вражески кораби.

Маневрите Valiant Shield на въоръжените сили на САЩ се провеждат в Тихия океан от 2006 г., вече са проведени девет такива учения в райони от Аляска до остров Гуам. Те включват ударни групи на военноморските превозвачи, както и наблюдатели от много страни в региона.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: