Отидете към основна версия

1 612 22

Сеул заподозря Северна Корея в изграждането на стена на границата с Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • граница-
  • стена-
  • строеж
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Военните на КНДР може да работят по изграждането на укрепления или дълга стена в демилитаризираната зона на границата с Южна Корея. Това предположение направи агенция Yonhap, позовавайки се на свои източници.

Севернокорейските военни издигат стени, копаят земята и строят пътища в някои части на демилитаризираната зона. Той също така обърна внимание на факта, че естеството на работата остава неясно и предположи, че КНДР строи дълга стена или създава укрепления.

Yonhap по-рано съобщи, че група севернокорейски войници случайно са пресекли военната демаркационна линия с Южна Корея на 9 юни. Комитетът на началник-щабовете на въоръжените сили (ВС) на Република Корея отбеляза, че нарушителите са около 20. Южнокорейската страна обяви предупреждение с помощта на оборудване и след това изстреля предупредителни изстрели, след което военният персонал на КНДР се върна на територията си. Те поясниха, че Сеул не смята, че севернокорейски войници са нарушили умишлено границата.

Преди това, на 9 юни, стана известно, че КНДР отново пусна балони с боклук и тор в Южна Корея. На територията на последния кацнаха над 80.

На 6 юни Южна Корея предприе ответни мерки срещу КНДР, която също изпрати балони с тор и боклук в края на май. Сеул изпрати на Пхенян балони с корейски драми (сериали) и K-pop на USB устройства.

По-рано, на 2 юни, КНДР обясни изстрелването на балони с тор към Южна Корея. Известно е, че Пхенян направи това в отговор на разпространението на пропагандни листовки от Сеул.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: