Отидете към основна версия

3 292 86

Щабът на Байдън забрани на журналистите да задават свои въпроси на президента

  • джо байдън-
  • журналисти-
  • въпроси

Отсега нататък те трябва да се придържат към спуснатия списък от ръководителите на кампанията му

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предизборният щаб на американския президент Джо Байдън вече няма да предлага на журналистите, които планират да интервюират ръководителя на американската администрация, да задават предварително подготвени от тях въпроси, предаде CNN.

Въпреки факта, че водещите винаги са имали възможност да задават въпросите, които желаят, отсега нататък ще се въздържаме от задаване на въпроси“, цитира източника си телевизионният канал.

По-рано двама радиоводещи, които интервюираха Байдън тази седмица, съобщиха, че им е даден списък с въпроси преди разговора с президента, към който са били посъветвани да се придържат. Интервютата бяха проведени след неубедителното представяне на Байдън на предизборните телевизионни дебати.

Телевизионният дебат между Байдън и Тръмп се проведе на 27 юни в Атланта (Джорджия). На двамата не бе позволено да носят тезиси от речите си със себе си. Според анкета на CNN две трети от зрителите, които са гледали дебата, смятат, че Тръмп е спечелил дебата. Както The Wall Street Journal съобщи по-рано, сред демократите в Конгреса на САЩ започна паника заради, според тях, неуспешното представяне на Байдън на телевизионния дебат. Беше отбелязано, че някои демократи се надяват да намерят нов претендент за поста кандидат-президент от Демократическата партия.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 36 гласа.

Свързани новини