Отидете към основна версия

1 981 15

Китай и Беларус започнаха съвместни военни учения

  • китай-
  • беларус-
  • учения-
  • съвместно участие

Съвместното обучение има за цел да подобри координационните способности на участващите войски и да задълбочи практическото сътрудничество между двете армии

Снимка: БГНЕС

Китай и Беларус започнаха съвместни военни учения. Тези учения, провеждащи се в непосредствена близост до границата с членката на НАТО Полша, предизвикват значителни дискусии.

Наречени „Falcon Assault“, тези учения не са обикновени военни тренировки. Те продължават до 19 юли и се провеждат близо до Брест, град, разположен в близост до полската граница. Генерал-майор Вадим Денисенко, началник на Беларуското командване за специални операции, отбеляза, че предвид настоящото глобално напрежение е необходимо новаторски подход към тактическите задачи. Ученията се определят като "антитерористични".

Участниците от двете страни ще усъвършенстват уменията си в различни предизвикателни сценарии, включително нощни кацания, навигация през водни препятствия и работа в градска среда.

Според Китайското министерство на отбраната, всичко е свързано със синергията. Целта е да се подобри съвместната работа на войските от двете страни и да се засили практическото им сътрудничество.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: