Отидете към основна версия

1 871 11

Мецола: Хората може да се насочат към крайните партии, ако не дадем политически отговори на техните очаквания

  • роберта мецола-
  • крайни партии-
  • политически-
  • отговори-
  • очаквания-
  • европейски съюз

"Трябва да покажем, че демокрацията заслужава доверието и подкрепата на хората. Трябва да убедим хората да не приемат демокрацията за даденост и че трябва да гласуват".

Снимкa: БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола в изказване пред участниците в заседание на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел заяви, че ако не се намерят политическите и законодателните отговори, които хората очакват, те може да се насочат към удобството, предлагано от крайните политически сили, цитирано от БТА.

Домакин на срещата е ЕП.

"Трябва да покажем, че демокрацията заслужава доверието и подкрепата на хората. Трябва да убедим хората да не приемат демокрацията за даденост и че трябва да гласуват. За тази цел трябва да отговорим на идеите, основани на популизъм и национализъм", призова Мецола.

"Убедена съм, че политиката може да остане най-добрият път за постигане на положителна промяна. Европейците имат различни обичаи и езици, но точно в това е силата ни и ще покажем на автократите, че това не е слабост, както очакваха", добави тя.

По нейните думи проевропейското мнозинство оцеля на последните избори за евродепутати. Като една от основните задачи за следващите години Мецола посочи нуждата младежите да имат усещане, че могат да постигнат успех, както и че могат да имат достъпно жилище.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: