10 Юли, 2024 18:56 1 862 11

Мецола: Хората може да се насочат към крайните партии, ако не дадем политически отговори на техните очаквания

  • роберта мецола-
  • крайни партии-
  • политически-
  • отговори-
  • очаквания-
  • европейски съюз

"Трябва да покажем, че демокрацията заслужава доверието и подкрепата на хората. Трябва да убедим хората да не приемат демокрацията за даденост и че трябва да гласуват".

Мецола: Хората може да се насочат към крайните партии, ако не дадем политически отговори на техните очаквания - 1
Снимкa: БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола в изказване пред участниците в заседание на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел заяви, че ако не се намерят политическите и законодателните отговори, които хората очакват, те може да се насочат към удобството, предлагано от крайните политически сили, цитирано от БТА.

Домакин на срещата е ЕП.

"Трябва да покажем, че демокрацията заслужава доверието и подкрепата на хората. Трябва да убедим хората да не приемат демокрацията за даденост и че трябва да гласуват. За тази цел трябва да отговорим на идеите, основани на популизъм и национализъм", призова Мецола.

"Убедена съм, че политиката може да остане най-добрият път за постигане на положителна промяна. Европейците имат различни обичаи и езици, но точно в това е силата ни и ще покажем на автократите, че това не е слабост, както очакваха", добави тя.

По нейните думи проевропейското мнозинство оцеля на последните избори за евродепутати. Като една от основните задачи за следващите години Мецола посочи нуждата младежите да имат усещане, че могат да постигнат успех, както и че могат да имат достъпно жилище.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха а така

    21 0 Отговор
    Щом хората се насочват към нормална дясна ориентация - значи нещата на добре вървят ,и края на либералистичната вакханалия наближава , а после идва един хубав живот за десните нормални хетеросексуални семейства в Европейския съюз .
  • 2 хихихиййййй

    15 3 Отговор
    Льо Пен е големия победител ,защото въпреки шашмите на втория тур удвои резултата си , а никой не може да се похвали с това . Та не ни ги пробутвай тия, че се оцелели , оцеляхте временно и вашия край наближава , а огромното болшинство ,ще се наслаждава на края ви .
  • 3 Неизбежно е!

    17 3 Отговор
    Вече никой не вярва в този съюз. Скоро ще се разпадне и вие, самозванци ще се разбягате.... Така и така сте кирчовци и не става нищо от вас.
  • 4 Ролан

    11 0 Отговор
    Вие продължавайте в същият дух,пък ще видим, кой къде ще се ориентира!)))
  • 5 алооооооооооо

    12 0 Отговор
    Вие самозабравили се брюкселски либерастици , и този път се опитвате да се пробутате на хората с поредните шашмагории и ала-бала в европорламента , но хората ви гледат и помнят що за стока сте , и скоро ще се надигнат и ще ви изметат от там . Единственото естествено управление на Европа е дясното , а левичарските изкривявания са просто противоестествени на човешката природа .
  • 6 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Все още не е стоплила, че бивша Европа е под Халифат. Нормално де!
  • 7 О,чуден

    6 0 Отговор
    Е и с какво точно да отговорите? Ако беше Чичолина ясно, ама на вас само мароканците ще ви се израдват!
  • 8 ФАК вашата демокрация

    3 0 Отговор
    В която помощите се изразяват в американско оръжие.
  • 9 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Такива ли са очакванията на младежите?
    Тя като е прочела тухли, това ли си е помислила?
  • 10 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Тази италианска циганка много късно се е сетила за хората. Интелекта и се свежда до спагети,паста ,антипасти и моцарела.
  • 11 Сандо

    0 0 Отговор
    И какво прави тая овца четири години начело на ЕП-то?Сетила се Мара да се побара - преди избора на нови/стари европаразити.
Новини по държави: