Отидете към основна версия

1 212 14

"Хамас" преговаря от името на цялата "Ос на съпротивата", заяви лидерът на "Хизбула"

  • хамас-
  • хизбула-
  • преговаря

"Съгласни сме с това, с което са съгласни и те", каза Насралла. 

Снимкa: БГНЕС

Днес лидерът на "Хизбула" Хасан Насралла заяви, че "Хамас" преговаря от името на цялата "Ос на съпротива", съюз, сформиран през годините иранска подкрепа срещу влиянието на Израел и САЩ в Близкия изток, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

"Съгласни сме с това, с което са съгласни и те", каза Насралла.

В същото време Израел и САЩ дадоха общо съгласие за това колко е важно да се използва възможността за примирие в Газа, но предизвикателствата остават, съобщи израелското министерство на отбраната, след като министърът Йоав Галант се срещна с пратеника на САЩ в Близкия изток Брет Макгърк.

"Двамата обсъдиха колко е важно да се използва възможността за сключване на споразумение за връщане на заложници, държани в Газа от "Хамас", написа министерството в изявление за срещата, която се проведе снощи. "Те говориха за предизвикателствата, които трябва да бъдат преодолени, за да се постигне споразумение, както и за възможните решения", пише още в изявлението.

Галант каза още, че Израел подкрепя отварянето на граничния пункт "Рафах" между Газа и Египет, но няма да толерира завръщането на "Хамас" в регоина, каза министерството.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини