Отидете към основна версия

4 922 105

Предположение: стрелецът по Тръмп е действал сам

  • доналд тръмп-
  • стрелба

Това е 20-годишен мъж от Пенсилвания

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правоохранителните органи, разследващи опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп, смятат, че извършителят е действал сам. Това заяви говорителят на щатската полиция на Пенсилвания Джордж Бивънс.

„В момента няма причина да се смята, че има допълнителни заплахи“, каза той на брифинга.

Бивънс добави, че служителите на реда са били изправени пред „усложняващи фактори“, които са забавили процеса на идентифициране на нападателя. "Ние изучаваме много информация. Ще отнеме време, за да се даде окончателен отговор на този въпрос”, отбеляза представител на полицията.

По-рано журналистът от CNN Аби Филип съобщи, че Федералното бюро за разследване на САЩ е установило, че по Тръмп е стрелял 20-годишен мъж, жител на Пенсилвания.

Компетентните власти на САЩ все още не знаят мотивите на стрелеца на бившия президент на страната Доналд Тръмп. Това заяви на пресконференция Кевин Роджек, служител на Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР).

"Към този момент не сме установили мотива на стрелеца", каза Кевин Роджек, служител на Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР), подчертавайки, че следователите, които "работят усилено" над това.

Американските власти все още не могат да кажат със сигурност дали са допуснати сериозни грешки при осигуряването на сигурността на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше нападнат Това заяви на пресконференция в събота офицерът от Федералното бюро за разследване на САЩ Кевин Роджек.

Всъщност на този етап няма да даваме такива оценки. Води се разследване. Предстои много да се направи в рамките му, за да се прецени какви пропуски е имало и дали е имало. „В момента не можем да коментираме това“, каза той.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 27 гласа.

Свързани новини