Отидете към основна версия

2 828 59

Байдън нареди на Тайните служби да осигурят защитата на Тръмп

  • джо байдън-
  • среща-
  • тайни служби-
  • решения-
  • доналд тръмп-
  • покушение

Американският президент призова да не се правят преждевременни предположения за мотивите на престъпника

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е наредил на американските тайни служби да предприемат необходимите мерки, за да гарантират безопасността на бившия собственик на Белия дом Доналд Тръмп. „Тръмп вече получава повишени нива на сигурност и аз наредих на Тайните служби да му осигурят всички ресурси и защитни мерки, необходими за гарантиране на постоянната му безопасност“, каза той в Белия дом.

Президентът отбеляза също, че вечерта на 13 юли е провел кратък телефонен разговор с Тръмп, който се възстановява от опита за убийство.

Американският президент нареди на Тайните служби на САЩ също така да преразгледат мерките за сигурност на конгреса на Републиканската партия в Милуоки, Уисконсин, който започва на 15 юли. „Инструктирах на ръководителя на Тайните служби да преразгледа всички мерки за сигурност на Националния конгрес на Републиканската партия, който трябва да започне утре“, каза американският лидер, говорейки в Белия дом.

Според Байдън той също така е наредил независим анализ на събитията на митинга в Пенсилвания, където имаше покушение срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, „за да се установи какво точно се е случило“. Той добави, че резултатите от този одит ще бъдат предоставени на обществеността.

Националният комитет на Републиканската партия заяви, че неговата конвенция, насрочена за 15-18 юли в Милуоки, няма да бъде отменена или отложена. Очаква се да потвърди Тръмп като официален кандидат на републиканците на президентските избори на 5 ноември. Политикът ще вземе участие в конгреса.

Байдън призова да не се правят преждевременни предположения за мотивите на престъпника, нападнал републиканеца Доналд Тръмп, и да се изчакат заключенията на Федералното бюро за разследване (ФБР).

„Все още нямаме информация за мотива на стрелеца, но знаем кой е той. Призовавам всички да не спекулират с неговите мотиви или връзки. Оставете ФБР и партньорските агенции да си свършат работата“, каза американският лидер, говорейки в Белия дом.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.

Свързани новини