Отидете към основна версия

1 836 4

Седем души, сред които три деца и майка им, загинаха при палеж на апартамент в Ница

  • ница-
  • пожар-
  • загинаха-
  • апартамент-
  • палеж

Пожарът е започнал около 3.00 часа сутринта местно време

Снимка: БГНЕС

Седем души, сред които три деца и майка им, загинаха рано тази сутрин при предполагаем палеж, който е опожарил претъпкан апартамент на седмия етаж в сграда в Ница - най-големият град на Френската Ривиера, съобщава "Ройтерс", цитирано от News.bg.

Пожарът е започнал около 3.00 часа сутринта местно време и се е разпространил толкова бързо в апартамента, че само хората, които са били близо до прозорците, са могли да бъдат спасени, обясниха от вътрешното министерство.

В пламъците са загинали един мъж - тийнейджър, две жени и три деца. Една от жертвите е скочила през прозореца, завързана за матрак.

"Майката е отишла да заведе децата си на безопасно място до прозореца и след това се е върнала в огъня, за да вземе трите си малки деца и така и не се е върнала", разказа представителят на ведомството.

Прокуратурата започна разследване за възможен палеж.

Кметът на града Кристиан Естрози съобщи, че хора, носещи балаклави, са били забелязани от записи на камери за видеонаблюдение в района.

Сградата се намира в квартал "Мулен" - район с порутени социални жилищни сгради.

Служебният министър-председател Габриел Атал и действащият министър на вътрешните работи Жерар Дарманин ще отидат на мястото на инцидента.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: