Отидете към основна версия

1 319 4

Щабът на Мадуро обяви победа на президентските избори във Венецуела

  • избори-
  • президент-
  • венецуела-
  • николас мадуро

Лидерът на опозицията Мария Корина Мачадо призова сънародниците си да останат в избирателните си секции, за да наблюдават преброяването на гласовете

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щабът на кандидата за президент на Венецуела Николас Мадуро обяви победата му, като призова да се изчакат официални данни от Националния избирателен съвет и благодари на гражданите за гласуването, предаде РИА Новости.

„Благодарим ви. Не можем да обявим резултата, но можем да ви покажем лицата си. Това беше победа за всички. Това беше победа, която ще ни помогне да изградим бъдеще. Разбира се, ще трябва да изчакаме резултатите от Национален избирателен съвет, тъй като ние уважаваме законите на нашата страна и конституцията на Боливарска република Венецуела“, каза ръководителят на предизборния щаб на Николас Мадуро, председателят на парламента Хорхе Родригес, на пресконференция.

Щабът благодари на Националния избирателен съвет за "перфектната работа" на избирателната система, която е позволила изборите да се проведат "при пълно спокойствие и абсолютен мир".

Лидерът на венецуелската опозиция Мария Корина Мачадо призова сънародниците си да останат в избирателните си секции, за да наблюдават преброяването на гласовете, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на нейно изявление от предизборния ѝ щаб в Каракас.

Милиони венецуелци отидоха до урните вчера, за да гласуват на президентските избори, на които се сблъскаха действащият президент Николас Мадуро, който се бори за трети шестгодишен мандат и дискретният дипломат Едмундо Гонсалес, предаде Франс прес.

"Искаме да помолим всички венецуелци да останат в избирателните си секции, да бъдат там и да наблюдават. През всичките тези години се борихме за този ден, това са решаващите минути", заяви тя заедно с кандидата Едмундо Гонсалес.

Той от своя страна заяви, че е "повече от доволен от деня", без да посочва никакви цифри, отбелязва АФП.

Очакваше се избирателните секции да приключат работа вчера в 18,00 ч. местно време (22,00 ч. по Гринуич).

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини